Semínkové krekry
Odkaz na původní recept jsem našla na svém oblíbeném webu o nošení dětí. Vyzkoušela jsem a od té doby pečeme krekry velmi často, musí jich být dostatečná zásoba a kamkoli je donesu, musím dodat i recept. Tak tady ho máte :-)
POUŽILA JSEM
- 100 gramů lněných semínek
- 100 gramů dýňových semínek
- 100 gramů sezamových semínek
- 400 ml vody
- 200 ml oleje
- 420 gramů hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
POSTUP
V míse smíchám všechny suroviny. Plech vyložím pečicím papírem, oddělím na něj cca čtvrtinu těsta a rozválím na tenkou placku. Tlouštka krekrů je indivuduální, máme raději tenčí (cca 4 mm), ale můžete dle chuti udělat i silnější. Rozválené těsto rádýlkem rozdělím na jednotlivé krekry. Peču v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10-15 minut. Krekry je lepší hlídat, rády se připalují, pokud vám trouba nepeče rovnoměrně, upečenější krekry vyndejte dřív a zbytek dopečte. Upečené krekry přendám na mřížku a po zchladnutí je dle řezu nalámu do krabice nebo dózy.
Odkaz na původní recept v aj:
https://atastylovestory.com/nordic-crisp-bread-with-seeds-wholegrain/